Wie is JO!

 

Praktijk voor kinder -en jeugdbegeleiding


onderwijs- en opvoedondersteuning

BURO JO!

 

Wie is JO!?

 

 

Ik ben JO! van BURO JO!, mijn naam is Joanne Schipper-Veldhuijzen, orthopedagoog, onderwijskundige, kinder- en opvoedcoach, vrouw van mijn geliefde, moeder van 4 kinderen van 14, 13, 9 en 7 jaar,  dochter van liefdevolle ouders, zus van 1 broer en 1 zus, tante van een hele groep lieve, schattige neefjes en nichtjes. ...En ik ben het baasje van honden Suuz en Keet, Keet gaat af en toe mee naar de praktijk.

 

 

 

Mijn passie is om kinderen en hun ouders moed en hoop te geven en ze te laten zien hoe wonderlijk mooi het leven kan zijn. De essentie van mijn werk is kinderen en ouders weer terug te brengen naar elkaar, en te verhelpen dat kinderen vastlopen.

Ik heb de afgelopen 15 jaar kinderen, ouders en scholen geholpen met praten, lopen, spelen, leren, onderzoeken, observeren, lesgeven, kijken, genieten, samen spelen, verbinden, inleven en liefde tonen. Ik heb in scholen gewerkt (leerkracht en leerlingbegeleider), bij een schoolbegeleidingsdienst en heb orthopedagogiek en onderwijskunde gestudeerd aan de universiteit van Leiden. 

Ik hou opvoeding & onderwijs en lees, leer en volg de nieuwste ontwikkelingen.

Ik word enthousiast van kinderen en tieners en heb een groot hart voor hen. Zij zijn de toekomst! Ik houd niet van "stempels en stigma's". Ik begrijp dat een diagnose soms heel verhelderend en nodig kan zijn, maar de vraag blijft toch altijd hetzelfde: wat heeft dit kind of gezin, met deze eigenschappen en in deze situatie, nodig om zich weer beter te voelen? 

Iedereen is kind geweest, krijgt, heeft, wenst ze of misschien niet. In je kindertijd wordt het fundament gelegd voor je pad, je vertrouwen, je liefde voor de wereld, voor contact met andere mensen en contact met jezelf en je Schepper.  Een veilige jeugd legt de basis voor je toekomst. Als (mede-)opvoeder werk je mee aan het levenshuis dat een kind bouwt. Wijsheid, kennis en inzicht vormen een stevig fundament en een goed gevuld huis: ontzag , het leren maken van goede keuzes en een goed ontwikkeld geweten.

 

Kinderen moeten vaak best veel en het valt niet altijd mee. Je speelt en leert en wordt groter. Bij mijn afbeeldingen zie je vaak de jojo langkomen. Jojo, omdat dat mijn bijnaam is/was. Symbolisch ook erg mooi, want soms lijkt het of jij of je kind hard valt of de verkeerde kant uitgaat, maar uiteindelijk moet een jojo eerst naar beneden "geslingerd" worden om weer omhoog te kunnen bewegen. Door korte, en trekkende bewegingen te maken rolt de jojo zich weer op. Opvoeders en kinderen zijn met elkaar verbonden. Meestal jojo-en jij en je kind prima door het leven, maar als je even niet meer weet hoe je het touwtje op moet rollen of de jojo in beweging moet krijgen, dan kun je hulp vragen bij BURO JO!

More about me;

Er is zoveel moois in het leven! Ondanks alle moeiten en omstandigheden is er altijd nog iets moois te ontdekken.

 

Mijn jeugd, mijn opleidingen, mijn avontuur in het geloven in een God en de plekken waar ik gewoond heb op de wereld hebben mij gevormd en gemaakt tot wie ik ben. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de ontwikkeling, het onderwijs en de opvoeding van kinderen en in mensen en culturen.

 

Vanuit mijn expertise help ik jou en je kind graag verder. Vriendelijk, praktisch en gericht op de toekomst.

En als moeder van 4 kinderen weet ik dat iedereen bij opvoeden en opgroeien wel eens hulp kan gebruiken.

Heb je vragen of opmerkingen? Aarzel niet om mij te mailen of bellen. Ik sta je graag vrijblijvend te woord.

 

Joanne Schipper - (ortho)pedagoog/coach/begeleider

06 5205 5112 | joanne@burojo.com

 

 

Kinderen en jongeren hebben de toekomst, opvoeders geven die toekomst!

BURO JO! praktijk voor Onderwijs- en Opvoedondersteuning van Joanne Schipper: kindercoach, opvoedcoach, 'Ik Leer Leren' trainer, Bikkeltrainer en orthopedagoog.

  Positief. Praktisch. Vooruit. En toekomstgericht.

BURO JO! Pedagogische advies- en begeleidingspraktijk voor alle kinderen én hun ouders.

drs.Joanne Schipper I www.burojo.com I joanne@burojo.com I 06 5205 5112